Denise van de Panne is naast geoefend paardrijdster nu ook onderneemster. Vanuit Scharendijke verkoopt ze voer voor paarden, honden en katten.
Denise van de Panne is naast geoefend paardrijdster nu ook onderneemster. Vanuit Scharendijke verkoopt ze voer voor paarden, honden en katten. (Foto: )

Amazone Denise is sinds kort ook ondernemer

  Zakelijk

Denise van de Panne (19) was een tevreden en vaste klant bij Elles van der Klooster, die onder de naam Dommelsche Watermolen (diervoedermerk) in Scharendijke paardenvoer en katten- en hondenvoer verkocht. Vanaf 1 september is Denise de eigenaresse. Ze vertelt over haar passie voor paardensport en het adviseren over de beste voeding. "Als je het dier echt ziet veranderen door voer, geeft je dat een goed gevoel."

door Gerrit van Loon

SCHARENDIJKE – De paarden van Denise zagen er door het voer van Elles van der Klooster goed uit en deden het goed in de sport. Denise bezocht eens de hoofdvestiging van de voederproducent in Dommelen. "Daar hebben we gekeken naar de productie, de molen en de opslag. Toen Elles wilde stoppen heeft ze ons gevraagd het over te nemen."

"Na twee gesprekken met Elles en de eigenaar van Dommelsche Watermolen heb ik er uiteindelijk voor gekozen om het over te nemen. Elles heeft er een mooi bedrijf van gemaakt. Met veel plezier neem ik het bedrijf over", aldus de 19-jarige Denise die sinds 2,5 jaar op een boerderij in Scharendijke woont.

Denise is geboren in Hellevoetsluis en woont nu drie jaar in Zeeland. Ze doet de opleiding instructeur paardensport in Barneveld en gaat het examenjaar (4e leerjaar) in. "Dit jaar ben ik geslaagd voor mijn Orun-diploma, instructeur wedstrijdsport dressuur. Daarnaast heb ik samen met mijn zus thuis vijf paarden staan en rijd ik met twee paarden actief wedstrijden", aldus de bezige Denise. Ze rijdt vanaf haar vijfde paard en doet dat nog steeds met heel veel plezier en passie voor de sport.

Denise van de Panne nam Dommelsche Watermolen Zuid-West over, omdat ze ook heel graag de kennis die ze heeft over het dierenvoeder wil delen met anderen. "Dat ik mensen kan helpen als ze advies nodig hebben over het voer van hun dieren. Ik wil dan ook graag samen met de mensen kijken welk voer het beste is voor hun dieren. "Door te overleggen met de nutritioniste van Dommelsche Watermolen blijf ik op de hoogte. We kijken uiteraard wat de resultaten zijn van de dieren die het voer krijgen. Zo krijg ik meer overzicht in wat het beste voer is voor welke paarden, honden of katten."

Mager dier

"Voer kan veel met het dier doen", weet Denise. "Als je een mager dier, door mensen niet goed dikker te krijgen, ander voer geeft en je ziet het dier echt veranderen, dan geeft dat je een goed gevoel." Denise richt zich vooral op de informatieoverdracht.

Supplementen

Ze geeft aan ook supplementen van het bekende merk Pharmahorse te gaan verkopen. Die komen binnenkort op de website van Dommelsch Watermolen Zuid-West. Die supplementen zijn te verkrijgen voor paarden, honden en katten, bijvoorbeeld glucosamine en magnesium.

Hogerop komen

Naast dit bedrijf wil ze met haar zus Joyce in de toekomst een trainings- en africhtingsstal voor paarden gaan runnen. "En ik wil zelf in de paardensport nog hoger op komen. Op dit moment rijd ik Z2 dressuur en B-springen. Uiteindelijk wil in de dressuur naar het allerhoogste niveau toe", toont Denise zich ambitieus.

"Daarnaast geef ik les tot en met ZZL-niveau. Ik wil mensen helpen om succesvol in de sport te worden."

Meer berichten