De werkeloosheid in Zeeland uniek laag. Toch is er nog een specifieke groep mensen die minder makkelijk aan werk komt: 50-plussers.
De werkeloosheid in Zeeland uniek laag. Toch is er nog een specifieke groep mensen die minder makkelijk aan werk komt: 50-plussers. (Foto: iStock)

Nemen werkgevers wel genoeg 50-plussers aan?

  Zakelijk

Er heerst grote krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Zeeuwse werkgevers hebben veel moeite om hun vacatures ingevuld te krijgen. De situatie is zo nijpend dat verschillende Zeeuwse organisaties al worden geremd in hun groei omdat ze simpelweg te weinig mensen kunnen aannemen.

ZEELAND - Niet voor niets is de werkeloosheid in Zeeland uniek laag. Toch is er nog een specifieke groep mensen die minder makkelijk aan werk komt: 50-plussers.
Zijn er vooroordelen waardoor mensen van boven de 50 niet worden aangenomen? Wat zijn de redenen om deze groep, die ervaring heeft en nog 15 jaar werken te gaan heeft, thuis te laten zitten? Waarom worden ze überhaupt minder vaak uitgenodigd voor een gesprek? En wat zijn de ervaringen van organisaties die wél 50-plussers hebben aangenomen?
Dat gaat ZeeuwseVacaturebank.nl vragen aan Zeeuwse werkgevers, om te ontdekken hoe ook de groep 50-plussers optimaal kan worden ingezet voor de Zeeuwse arbeidsmarkt. Niet alleen op donderdag 7 november vanuit de eigen stand op het Werken In Zeeland-Plein tijdens Contacta in Goes, maar ook doen ze dat vandaag (woensdag) met een enquête-team dat op de Contacta rondloopt. En natuurlijk online via www.zeeuwsevacaturebank.nl/onderzoek. Alle Zeeuwse werkgevers worden opgeroepen om mee te doen.
 

Meer berichten