Per 1 januari 2020 start de Saman Groep met een team van nieuwe collega's, gespecialiseerd in het bouwen van grootschalige zonne-energieprojecten. FOTO: PR
Per 1 januari 2020 start de Saman Groep met een team van nieuwe collega's, gespecialiseerd in het bouwen van grootschalige zonne-energieprojecten. FOTO: PR (Foto: )

Saman focust extra op zonne-energie

  Zakelijk

Per 1 januari 2020 start de Saman Groep met een team van nieuwe collega's, gespecialiseerd in het bouwen van grootschalige zonne-energieprojecten. De organisatie legt op dit moment de focus op de verduurzaming van Zuidwest-Nederland. Met deze nieuwe activiteit zal er echter meer nadruk komen liggen op een landelijke uitrol van grootschalige zonne-energieprojecten. Voor zowel grote daken als zonneparken biedt de organisatie daarmee engineering, realisatie, beheer en onderhoud.

ZIERIKZEE - "Binnen de gehele energietransitie spelen grootschalige zonne-energieprojecten een belangrijke rol. Als toonaangevende adviseur en installateur binnen de energietransitie, zijn wij ervan overtuigd dat wij ook op dit gebied een rol van betekenis kunnen spelen in het verder verduurzamen van onze energievoorziening."

Beter faciliteren

"Met deze stap kunnen wij eigenaren van grotere bedrijfspanden en ontwikkelaars van grondgebonden zonne-energieprojecten bovendien beter faciliteren," aldus Daniël Lodders, Algemeen Directeur van de Saman Groep.

Een ervaren team

Om te zorgen dat de Saman Groep ook op dit gebied direct kwaliteit kan borgen, heeft de organisatie een ervaren team aangetrokken. Martin de Brouwer heeft zich de afgelopen jaren vanuit een van de grotere installateurs binnen Nederland bezig gehouden met het adviseren en realiseren van grote projecten op dit gebied. Hij heeft binnen deze functie meerdere grote projecten gerealiseerd, waaronder een aantal zonneparken. Stephan van de Kolk heeft als General Manager bij een grote aannemer voor de realisatie van zonne-energieprojecten veel ervaring op het uitvoerende vlak.

Energievoorziening

"Vanuit de Saman Groep zijn wij ervan overtuigd dat we hiermee onze huidige en nieuwe opdrachtgevers nog beter kunnen bedienen en een duurzame energievoorziening verder vorm kunnen geven," sluit Lodders af.

Over Saman Groep

Het bereikbaar maken van duurzame energie, daar gaat Saman Groep voor! Als sinds 2004 geeft de Saman Groep energie met producten waarmee de samenleving over kan gaan op duurzame energie.

De zonnepanelen van Saman Groep leveren jaarlijks aan meer dan 15.000 huishoudens stroom en besparen de klanten jaarlijks meer van 1.000.000 m³ aardgas door de inzet van onder andere warmtepompen.

Meer berichten